Kamerkoor Decamerone

is een Utrechts kamerkoor met ambitieuze en enthousiaste zangers dat bijna 35 jaar bestaat. Sinds september 2022 heeft dirigent Elske te Lindert de artistieke leiding van het koor.

Kamerkoor Decamerone werd in 1988 opgericht als octet, maar groeide al snel uit naar tien zangers. Uit die tijd stamt de naam Decamerone, een verwijzing naar de raamvertelling Decamerone (‘boek der tien dagen’) van de Italiaanse schrijver Giovanni Boccaccio.
Dirigenten Jan Heiting, Tijs Krammer, Mariëtte Akkerman, Ulrikke Reed Findenegg, Arild Rohde en Hebe de Champeaux hebben elk hun sporen achtergelaten in het koor.

Ons repertoire is heel divers: we zingen a capella koormuziek uit de hele muziekgeschiedenis, vaak uitdagende en minder gangbare werken. We zijn steeds op zoek naar inspirerende en spannende muziek. De repertoirelijst groeit gestaag en we proberen onszelf én ons publiek steeds te verrassen met nog nauwelijks ontdekte parels uit de koorliteratuur. Langzaam is het koor gegroeid tot haar huidige omvang van 19 zangers. Dit alles maakt ons tot een hechte groep die veel moois met elkaar deelt en met veel toewijding aan de muziek werkt.

Wil je meezingen of meer over ons weten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Dirigent

Elske te Lindert

Sopranen

Majorie de Been
Wies Hontelez
Ellen Janssen
Manon Thijssen
Stieneke van der Wildt

Alten

Fiona Bolam
Petra Hamers
Kristine Kavelaars
Karin Oxfoort
Josian Strous
Jeanine van der Velden

Tenoren

Krijn de Graaff
Rein Kraakman
Jos Muskens
Simone Nijboer
Maurits Overdulve

Bassen


Chris Barkmeijer
Fedde Bloemhof
Vincent Lorijn
Herman Radstake
Peter Scholtens
Thies de Waard